Meerhout

Ernie Blarinckx houdt openluchtexpo op marktplein in Meerhout

Sinds 1 december loopt er rond de kiosk in Meerhout een nieuwe openlucht fototentoonstelling. Fotograaf Ernie Blarinckx stelde een fototentoonstelling samen met een unieke greep uit zijn duizenden foto’s.

Het thema van de tentoonstelling is ‘straatfotografie’. De term is veel meer omvattender dan hij doet vermoeden. Kenmerkend is de spontane stijl, waarbij de fotograaf zonder te regisseren een no-nonse beeld vastlegt. Het zijn stuk voor stuk unieke beelden waartoe er maar 1 kans bestaat om te maken. Op de juiste plaats zijn op het juiste moment, mét de camera in aanslag is dus essentieel.

Ernie Blarinckx is een geboren en getogen Meerhoutenaar die met zijn foto’s al tal van internationale prijzen wist te winnen. Enkele van zijn bekroonde foto’s zijn nu ook te zien in de fototentoonstelling.

De fototentoonstelling loopt tot 18 april 2022 en is dagelijks vrij te bezoeken zijn aan de kiosk. Het bezoek aan de expo kan ook mooi gecombineerd worden met een bezoekje aan de lokale horeca.