Kasterlee

Griet Noyens gehuldigd met portret in domein Rulheyde

Het gemeentebestuur van Kasterlee plaatste afgelopen zaterdag een portret van schepen Griet Noyens aan het paviljoen in domein Rulheyde, de thuishaven van speelplein De Speelvogels. Griet Noyens was schepen van jeugd vanaf 2007 tot 2017 en nam destijds het voortouw bij de plannen voor het nieuwe paviljoen.

Griet Noyens werd schepen in 2001. Bij haar overlijden in september 2017 was ze schepen van milieu, bosbeheer, onderwijs, jeugd en senioren. Al die tijd toonde ze een grote inzet, in het bijzonder voor de Kastelse jeugd. Griet had een nauw contact met de jeugdverenigingen en onder haar schepenambt konden heel wat jongeren met gemeentelijke subsidies eigen lokalen bouwen. “De bouw van het nieuwe paviljoen voor het speelplein is een bijzondere verdienste. Dit is de ideale locatie om haar foto op te hangen”, zegt schepen van jeugd Rob Guns. Haar familie was zaterdag aanwezig en reikte de quote aan die te lezen valt onder de foto en die perfect haar motto weergeeft: “Trek speelschoenen aan en ga er samen tegenaan”.

Domein Rulheyde in Ossengoor is een avontuurlijke locatie waar gespeeld wordt door de speelpleinen De Speelvogels en Sproet, maar ook door de Kastelse scholen en verenigingen. Eén van de mooie verwezenlijkingen van Griet Noyens.