GeelLaakdalMeerhout

‘Nieuwjaarke zoete zingen’ kan coronaproof doorgaan

De drie gemeenten van de politiezone Geel, Laakdal en Meerhout besloten in overleg dat de kinderen dit jaar van deur tot deur mogen gaan om wat snoep of een centje bij elkaar te zingen. Om alles volledig coronaveilig te laten verlopen moeten alle gulle gevers, maar ook de zangers vanaf zes jaar een mondmasker dragen. Als er aan de huizen aangebeld moet worden, dan doet enkel de volwassen begeleider dit. Die persoon ontsmet regelmatig de handen.

Wees creatief bij het ontvangen van snoep of geld, met respect voor de geldende regels. Geef snoep of centen niet rechtstreeks aan de zangertjes maar wees creatief. Hangt het voorverpakt snoepgoed bijvoorbeeld op aan een wasrek, maakt met een regenpijp of andere buis een constructie waar je snoep door kunt sluizen recht in de zingzakken. Ook het Driekoningen zingen op 6 januari kan mits het volgen van dezelfde richtlijnen doorgaan.