Westerlo

Stiefvader veroordeeld voor aanranding minderjarig meisje

Een man van 39 uit Westerlo werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met probatie-uitstel. Hij moet zijn begeleiding door een therapeut verder zetten en werd voor 5 jaar ontzet uit zijn rechten voor de aanranding van zijn minderjarige stiefdochter. Hij zat naakt met haar in de jacuzzi en raakte haar geregeld aan.

De politie kreeg een klacht binnen van de vader van het meisje van 13 in de zomer van vorig jaar. Uit onderzoek bleek dat de stiefvader regelmatig het achterwerk van het meisje aanraakte en ook de badkamer binnenkwam als ze naakt was.

Volgens de rechtbank tastte de seksuele integriteit van het slachtoffer aan. Volgens de beklaagde werd alles uit de context gerukt en groeide hij zelf in een gezin op waar knuffelen normaal was.