Mol

Winterwandeling op de Rauwse Heide

Tijdens de begeleide wandeling ‘Van Rauwse heide tot merengebied’ kom je meer te weten over het Rauwse landschap sinds de negentiende eeuw. Deelnemers worden verwacht op zondag 19 december om 14 uur aan ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3.

Deelnemen kost vijf euro. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Reserveren is verplicht en doe je via www.visitmol.be/oppadmeteengids. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegelaten. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Tijdens een mooie wandeling van ongeveer zes kilometer vertelt de gids interessante weetjes over het Kempisch kanaal, de sprietputten en de zandputten. Ook het natuurgebied De Maat en de restanten van kasteel De Maat komen ook aan bod. Ben je benieuwd hoe de inwoners evolueerden van arme boeren naar een rijkere regio? En welke rol de zandontginning hierin speelde? Schrijf je dan in voor deze boeiende wandeling. Het einde is voorzien om 16u30.