Geel

Wolf opgemerkt in Geel

Archiefbeeld van een wolf gespot in Zandhoven

Volgens de website Welkom wolf werd vorige week woensdag een wolf opgemerkt in Geel en het zou zo goed als zeker om een mannetje gaan. Uit de sporen die men in Geel vond zou het om een jong gaan uit de Limburgse roedel van August en Noëlla. De wolf zou uit Limburg vertrokken zijn en via Geel naar Zandhoven en Zoersel gelopen.

Vorige week raakte al bekend dat er een zwervende wolf vanuit Nederland de grens overstak en tijdelijk verblijft in het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Welkom Wolf roept alle kleinveehouders in gans de provincie Antwerpen op om extra alert te zijn en hun dieren extra te beschermen met schrikdraad of ze ’s nachts op stal te zetten. Ook roept de organisatie iedereen op om waarnemingen van wolven of vermoedelijke wolven te melden via 0495/32.53.30 of per mail naar wolven@landschapsvzw.be.

Alle informatie over wolven en wolfwerende maatregelen om vee te beschermen lees je op de website welkomwolf.be