Meerhout

Twee bijkomende Covid besmettingen in WZC De Berk

Twee bijkomende corona besmettingen werden vastgesteld bij de bewoners van de afdeling Parel in Woonzorgcentrum De Berk in Meerhout. Daarmee komt het totaal positieve gevallen op 8. Afgelopen donderdag kregen de bewoners die eerst negatief testten een tweede PCR-test.

Eerder van de week testte zes van de dertien bewoners positief op corona. De twee bijkomende coronabesmettingen moeten tot zondag 16 januari in contactdruppelisolatie verblijven. De 6 eerder positief geteste bewoners tot woensdag 12 januari. Momenteel verblijft één van de positieve bewoners nog in het ziekenhuis, maar die stelt het intussen gelukkig goed. Ook de andere bewoners stellen het relatief goed.

De 5 bewoners, die op dit moment negatief zijn, krijgen een vervolgtest op 10 januari. De medewerkers die er vorig weekend werkzaam waren, moesten vrijdag een tweede PCR-test afleggen.