Kasterlee

Kasterlee zet in op isoleren van woningen

Het gemeentebestuur van Kasterlee wilt de inwoners financieel ondersteunen bij het renoveren of meer specifiek het isoleren van de buitenschil van hun woning. Want door de ondertekening van het burgemeestersconvenant 2030 wilt men 40% minder CO2 uitstoot realiseren tegenover het referentiejaar 2011. Dat kan het gemeentebestuur niet alleen realiseren en daarom dat men de inwoners wilt helpen. Dat zegt schepen voor duurzaamheid Rob Guns.

Kasterlee doet dit met een subsidiereglement in samenwerking met Fluvius. Elke premieaanvraag bij Fluvius uit Kasterlee voor het isoleren van de buitenschil wordt voor 50% bijgepast door het gemeentebestuur. Het subsidiereglement werd gisteren op de gemeenteraad goedgekeurd en treedt vanaf 1 februari in werking. Zo wilt het Kastelse gemeentebestuur de doelstelling halen om Kasterlee klimaatbestendig te maken.