Laakdal

Koen Vankerkhoven volgt Stef Windelinckx (Groen) op in bijzonder comité voor de sociale dienst

Stef Windelinckx (links) neemt ontslag. Koen Vankerkhoven (rechts) volgt hem op

In Laakdal brengt het nieuwe jaar ook een nieuw gezicht in de politiek. Bij Groen neemt Stef Windelinckx ontslag uit het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD). Koen Vankerkhoven neemt zijn plaats in.

Ook de vorige legislatuur zetelde Stef Windelinckx al in het BCSD. Hij legde vooral de nadruk op de leeflonen die verhoogd zouden moeten worden tot de Europese armoededrempel. Daarnaast ijverde hij altijd voor de oprichting van een buddy-systeem om nieuwkomers in Laakdal te begeleiden. “Na al die jaren ga ik wat meer tijd vrij maken voor mijn andere grote passie, reizen naar verschillende Aziatische landen”, aldus Stef.

Opvolger van Stef Windelinckx is de 36-jarige Koen Vankerkhoven, die van opleiding maatschappelijk assistent is. Professioneel is hij verbonden aan vzw WEB (Werkervaringsbedrijven) in Turnhout. “Het spreekt vanzelf dat ik mijn professionele vaardigheden en kennis ten dienste zal stellen ter versterking van het Laakdalse sociaal beleid”, zegt Koen.