Geel

Twintiger riskeert cel voor weerspannigheid tegen politie en bedreiging van zijn bewindvoerder

Een Gelenaar van 21 riskeert 12 maanden cel en een boete voor enkele feiten van weerspannigheid, slagen, drugs en bezit van een verboden wapen. Hij bedreigde volgens het openbaar ministerie op 23 februari van vorig jaar zijn bewindvoerder in het vredegerecht van Mol. Hij toonde ook een baseballknuppel in zijn rugzak.

Vorig jaar rukte de politie op 19 mei naar zijn woning in Geel. Hij reageerde agressief en er lag een zakje marihuana van 13,9 gram op de tafel. Hij stak het zakje in zijn onderbroek en wou de drugs niet afgeven. Ook stond hij te roepen op 7 juni vorig jaar op de parking van het politiekantoor in Geel en had hij opnieuw een baseballbat bij.

Tenslotte maakte de jongeman op 2 juli van vorig jaar nog amok in café De Sport in Geel tijdens de uitzending van de kwarfinale van het EK voetbal met de Rode Duivels. Hij maakte de politie uit en stampte in de rug van een inspecteur en spuwde. Hij bleef zich weerspannig gedragen in de combi. Het voertuig liep daardoor schade op. De rechter stelde de zaak in voortzetting. Het vonnis volgt later.