Meerhout

Vier verdachten van home invasion doorverwezen naar correctionele rechtbank

Vier verdachten werden door de raadkamer in Turnhout verwezen naar de correctionele rechtbank. Twee van de vier blijven aangehouden. Ze pleegden een home invasion op klaarlichte dag in een woning aan de Molsebaan in Meerhout. De feiten dateren van 9 maart 2021.

Het slachtoffer werd in zijn woning door twee mannen overvallen. Ze bedreigden hem met een wapen en bonden hem vast. De daders gingen weg met een som geld en probeerden in te breken in het aanpalende huis. De vier werden betrapt door de bewoners en sloegen op de vlucht.

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen deed verder onderzoek en bracht de betrokkenheid van twee mannen uit Deurne naar boven. Eén van hen werd tien jaar geleden vervolgd voor een gewapende overval op een krantenwinkel in Borgerhout.