Meerhout

Zes bewoners van leefgroep Parel van WZC De Berk hebben corona

Zes van de dertien bewoners van leefgroep Parel van het Meerhoutse woonzorgcentrum De Berk testten afgelopen maandag positief op het coronavirus. Bij alle bewoners van leefgroep Parel werd een PCR-test afgenomen.

Eén van de besmette bewoners is opgenomen in het ziekenhuis, een andere bewoner is bij een familielid in quarantaine.

De andere vier bewoners worden in contactdruppelisolatie verzorgd en de aangepaste werking in leefgroep Parel blijft voorlopig behouden. Op 6 en 10 januari worden de bewoners met een negatieve test opnieuw getest.

De medewerkers, die het voorbije weekend in leefgroep Parel werkten, zijn dinsdag getest en zij kregen een vervolgtest op 7 januari. Als deze resultaten bekend zijn, zal de werking op leefgroep Parel herbekeken worden.