Kasterlee

Geen carnavalstoeten van scholen in Kasterlee

In overleg met de verschillende scholen in Kasterlee, besliste de gemeentelijke crisiscel om ook dit jaar geen carnavalstoeten op de openbare weg te organiseren. Er kan bij een carnavalstoet niet gewerkt worden met een CST, staan mensen heel dicht op elkaar naar de stoet te kijken en is er geen sprake van bubbels, omdat iedereen door elkaar beweegt.

Ondanks dat er vrijdag wordt overgeschakeld naar code oranje, is men in het onderwijs en op de openbare weg nog altijd gebonden aan strikte maatregelen, aldus burgemeester Ward Kennes. “Het mengen van klassen wordt dan ook nog altijd ten strengste afgeraden en de scholen zijn ook geen vragende partij om evenementen te organiseren waarbij scholen en klassen door elkaar worden gemengd”, zegt burgemeester Kennes. De scholen werken voor de kinderen een alternatief uit binnen de schoolmuren.