GeelKasterleeMol

Provinciale groen- en recreatiedomeinen sluiten voor storm Eunice

De Provinciale Groen- en recreatiedomeinen sluiten van vrijdagochtend tot zaterdagmiddag voor wandelaars en fietsers, tot storm Eunice voorbij geraast is. Met aangekondigde windsnelheden boven 100 km/uur is het te gevaarlijk in bossen en natuurgebieden.

Hoge Mouw in Kasterlee, Prinsenpark in Retie en de Hertberg in Herselt sluiten helemaal voor wandelaars en fietsers. Ook Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol houdt de dagrecreatie gesloten.

De aangekondigde storm Eunice zou in onze provincie windsnelheden halen boven 100 km/uur. Dat zorgt voor te grote risico’s op rondvliegende takken en omgeblazen bomen. De domeinbeheerders vragen dan ook aan de bezoekers om een gepland bezoekje uit te stellen tot de poorten op zaterdagmiddag weer geopend worden en iedereen in veilige omstandigheden kan genieten van het bos en de natuur.

Op zaterdagochtend wordt eerst de schade opgemeten en waar nodig opgeruimd. In de loop van de (voor)middag zetten de domeinwachters dan de poorten terug open.