GeelLaakdalMeerhout

Cyberpreventie-adviseurs gestart in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

12 cyberpreventie-adviseurs zijn aan de slag bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Zij kregen een opleiding cybercrime bij de politiezone.

De vrijwilligers gaan voortaan op pad om uitleg en tips te geven aan inwoners om zich beter te beschermen tegen online-oplichting. Want ondermeer computers, tablets en smartphones zijn onmisbaar geworden in onze samenleving. Zowat iedereen regelt ondermeer online zijn bankzaken en boeken vakanties.

Maar deze populariteit heeft ook zijn keerzijde. Criminelen maken zeer graag misbruik van dit anonieme medium om mensen op te lichten. Dit fenomeen, cybercriminaliteit, neemt de laatste jaren enorm toe. Daarom wil de politiezone meer inzetten op preventie hiervan zodat minder mensen slachtoffer worden van cybercrime.

Eén van de initiatieven zijn de ‘infosessies cyberpreventie’ voor groepen en verenigingen. Op deze manier bereikt de politie een grote groep mensen in één keer. Bij zo’n infosessie komt de cyberpreventie-adviseur langs en geeft uitleg en tips om je beter te beschermen tegen oplichting via internet en sociale media. Een infosessie kan je aanvragen via www.pzglm.be of telefonisch op 014 56 47 33.