Geel

€ 100.000 voor ideeën van burgers om Geel aantrekkelijker en leefbaarder te maken

Dit jaar reserveert de stad Geel 100.000 euro om innovatieve ideeën uit te voeren van burgers om de stad aantrekkelijker te maken. Voor het eerst wordt het zogenaamde burgerbudget gelanceerd. Over twee jaar gebeurt dat nog eens.

De stad wil nog meer inzetten op participatie van haar inwoners. Ze kunnen zelf een concreet voorstel doen om de stad aantrekkelijker of leefbaarder te maken en mee beslissen door te stemmen op de voorstellen. Inwoners, verenigingen en vzw’s uit Geel kunnen nog tot en met 31 mei hun voorstel tot creatieve en vernieuwende acties indienen.

Een project moet plaatsvinden op het grondgebied van Geel, duurzaam zijn en het algemeen belang dienen. In de zomer buigt een jury zich over de ideeën. Vanaf 1 september kan het brede publiek op een selectie stemmen. In oktober vindt de eindselectie plaats, waarna de winnende initiatiefnemers vanaf november twee jaar de tijd krijgen om hun project uit te voeren.

Het totaalbudget van 100.000 euro wordt verdeeld over de verschillende projecten die een meerwaarde zijn voor een grote groep Gelenaars.