Geel

Grote werken in Zammelsbroek

Als je regelmatig wandelt in natuurgebied Zammelsbroek, ga je daar de komende maanden grote machines opmerken. Zij breken enkele verlaten, illegale weekendverblijven af en ook een voormalige visclub op de rechteroever van de Grote Nete. De werken duren ongeveer 50 werkdagen en het werfverkeer vindt voornamelijk plaats tussen 9u00 en 17u00, maar niet tijdens de weekends en vrije schoolmomenten.

Ook komen er twee nieuwe wandelpaden met houten ‘knuppelpaden’ om wandelaars door de natte zones te leiden. Beide paden zullen vertrekken aan de bocht tussen Blaardonk en Trichelhoek. Een eerste pad vertrekt richting Huisbroekstraat. Er komt een knuppelpad door de natte weide en over de Hoefkensloop wordt de trage weg op de grens tussen Laakdal en Geel bereikbaar. Zo kun je verder wandelen naar de Huisbroekstraat.

Het tweede pad ligt in de bestaande dreef. Die gaat over in een knuppelpad aan de rand van het bos, dat je naar een kijkhut brengt. Hier krijg je een mooi zicht op het Zammelsbroek en het veranderende landschap.

Deze werken worden uitgevoerd in het kader van het Vlaamse Sigmaplan. Op zondag 24 april is er een infowandeling om de plannen voor het Zammelsbroek toe te lichten. De wandeling start om 14u00 aan de parochiezaal van Zammel. Na de wandeling kun je tot 17u00 in de zaal terecht om kaarten te bekijken met de geplande inrichting van het Zammelsbroek. Er zal ook informatie te vinden zijn over het Sigmaplan. Je moet niet inschrijven voor deze wandeling.

Meer informatie over het Sigmaplan vind je hier.