Geel

Nancy Stukken nieuwe voorzitter van N-VA Geel

Nancy Stukken is de nieuwe voorzitter van N-VA Geel en Peter Raus is de nieuwe ondervoorzitter. Na zes intense jaren hadden zowel voorzitter Gert Van Heocke als ondervoorzitter Bruno Geenen aangegeven dat het tijd was om de fakkel door te geven.

Nancy Stukken, die eerder al voorzitter was van N-VA Dessel, kwam op als enige kandidaat-voorzitter en werd tijdens de ledenvergadering ook bevestigd in dat mandaat. De afgelopen drie jaar maakte ze deel uit van het bestuur van N-VA Geel en was haar kandidatuur een logische stap. Tijdens haar dankwoord haalde zij het belang van de komende drie jaar aan met de belangrijke lokale en bovenlokale verkiezingen die er zitten aan te komen.

Peter Raus is ook geen onbekende voor wie de Geelse politiek een beetje volgt en is al jaren een gepassioneerd lid van N-VA Geel. Nu hij stilaan wat gas terugneemt als oogarts, was hij naar eigen zeggen klaar voor een extra uitdaging vandaar ook zijn kandidatuur als ondervoorzitter. De aanwezige leden waren duidelijk gecharmeerd door de bravoure van Peter en duiden hem met overweldigende meerderheid aan als ondervoorzitter.

Qua bestuur blijft de ploeg min of meer dezelfde, met enkele oudgedienden die afscheid namen en enkele nieuwe gezichten die de ploeg komen vervoegen.