Olen

Testcentrum Teunenberg sluit

Het testcentrum op domein Teunenberg in Olen sluit op vrijdagavond 25 maart de deuren. De huisartsenkring en lokale burgemeesters namen deze beslissing met het oog op het aangepast testbeleid en de sterk verminderde vraag naar PCR-testen. In het testcentrum konden mensen uit Olen, Kasterlee en Westerlo de voorbije maanden terecht voor een coronatest.

De huisartsenkring Zuiderkempen richtte in november 2020 het testcentrum aan het voormalig militair domein Teunenberg op om de huisartsen te ontlasten bij de hoge vraag naar testen. Ze kregen hierbij ondersteuning van de lokale besturen. Meer dan 40.000 mensen kwamen inmiddels langs voor een PCR-test. Nu de pandemie stilaan over haar hoogtepunt is en het aantal testen afneemt, is extra testcapaciteit niet langer nodig. Het testcentrum Teunenberg sluit daarom op vrijdag 25 maart om 15.00 uur de deuren.

De sluiting van het testcentrum in Olen betekent niet dat inwoners voortaan aan hun lot worden overgelaten. De huisartsenkring Zuiderkempen slaat immers de handen in elkaar met het testcentrum aan het ziekenhuis in Geel. Deze samenwerking heeft als voordeel dat er efficiënter en vanuit één centraal gelegen locatie kan gewerkt worden. In het testcentrum van Geel kunnen nu ook mensen uit Olen, Kasterlee en Westerlo terecht voor een test.