Laakdal

Vernieuwingswerken dorpskern Eindhout

Dit voorjaar wordt de dorpskern van Eindhout vernieuwd in 3 fases. Eind juni zouden alle werken afgerond moeten zijn. Deze week is fase 1 van de werken gestart en duurt normaal tot 19 april.

De werfzone bevindt zich ter hoogte van de Steenweg op Meerhout en op de parking achter het monument. Pidpa en Fluvius voeren werken uit aan de nutsleidingen en een aannemer verwijdert ook alle planten en bomen in Eindhoutdorp. Tijdens de werken geldt éénrichtingsverkeer op de Steenweg op Meerhout, tussen Eindhoutdorp en het kruispunt met de Kerkhofweg.

De bussen van vervoersmaatschappij De Lijn stoppen gedurende de werken niet aan de halte op de Steenweg op Meerhout. Langs de Kerkhofweg zijn tijdelijke haltes geplaatst ter hoogte van het kerkhof.

Het gemotoriseerd verkeer heeft doorgang van Eindhoutdorp richting op- en afrittencomplex van de E313. Wie van Geel-Oost richting Eindhoutdorp wilt, moet een omleiding volgen via de Kerkhofweg. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone in beide richtingen passeren via een beveiligde strook.