Geel

Volgend jaar nieuw skatepark aan De Bogaard

Volgend jaar krijgt jeugdcentrum De Bogaard in Geel een nieuw betonnen skatepark. In de zomer van 2021 liep er een bevraging bij Geelse skaters. Hieruit bleek dat het skatepark niet voldoet aan de wensen van de skaters. Zo zijn er te weinig toestellen zoals bankjes, trappen en rails. Een nieuw betonnen skatepark zal de skaters de beste kwaliteit bieden. Bovendien is dit veel onderhoudsvriendelijker.

Het huidige skateterrein aan De Bogaard heeft zijn beste tijd gehad. Het asfalt ligt niet meer effen en dit maakt het skaten alsmaar lastiger. Als het geregend heeft blijven ook plassen water op het terrein staan, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Er is dus dringend nood aan een nieuw park waar skaters zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Momenteel doorloopt de stad een participatietraject voor het toekomstige skatepark. Vertegenwoordigers van de Geelse skatersgroep denken met de betrokken stadsdiensten en jeugdhuis De Vonk samen na over het ontwerp van het nieuwe betonnen skatepark. Het participatietraject loopt tot en met mei. In het najaar wordt het ontwerpplan gefinaliseerd. Zo kan de stad het huidige skateterrein begin volgend jaar afbreken en het nieuwe betonnen skatepark in het voorjaar van 2023 laten bouwen.