GeelKasterleeLaakdal

Code oranje voor brandgevaar in natuurgebied

Natuurgebied Zammelsbroek Geel

Het agentschap Natuur en Bos waarschuwt met risicocode oranje voor hoog gevaar op natuurbranden in de provincie Antwerpen. De waarschuwing volgt op het droge en zonnige weer, met schrale wind, van de afgelopen tijd.

“Het is erg droog en brandgevaarlijk in de natuur. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Vuur maken is verboden”, aldus Natuur en Bos op zijn website.

Natuurbeheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, zal de brandweer versterkt uitrukken. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten, luidt het verder.

De waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos in Antwerpen. “Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig.”