Geel

Geels foodtruck festival brengt streetfood opnieuw naar het Stadspark

Na 2 jaar van afwezigheid, strijkt het Foodtruck festival Frinket opnieuw neer in het Geelse stadspark. Bij 13 foodtrucks kan je genieten van wereldse gerechten, streetfood, dessertjes en verrassende drankjes. De aftrap wordt gegeven op vrijdag 6 mei, tot en met zondag kunnen foodies volop hun gangen gaan in een gezellige sfeer. De organisatie is in handen van de handelaarsvereniging Geel Centrum vzw.

Divers aanbod

Uit de line-up van de foodtrucks blijkt alvast dat het aanbod zeer divers is. Van Afghaans tot Mexicaans, over Aziatisch en Surinaams tot Tibetaans en Senegalees. Maar ook wie houdt van een lekkere cocktail, een kwaliteitswijntje of zelfs een ambachtelijk schapenijsje of wafels op een stokje, zal niet van een kale reis thuiskomen. 

Geels en mondiaal

Onder de standhouders vind je naar goede gewoonte ook enkele Geelse ondernemers, die hun eigen zaak tijdelijk ruilen voor een foodtruck op Frinket.  Bij enkele verenigingen die aangesloten zijn bij de Geelse Mondiale Raad, kan je authentieke gerechten uit hun thuisland komen proeven. Ook een aantal jonge ondernemers van Broeikas – een initiatief om jonge ondernemers te ondersteunen – zullen hun kunnen komen tonen. Ook aan entertainment wordt gedacht, met live optredens, DJ-sets en kinderanimatie.

Lekkere gerechten en dranken, een gezellige sfeer en animatie voor jong en oud maken van Frinket Foodtruck Festival dé trekpleister in de Kempen. Vrijdag 6 mei opent het festival om 16u, zaterdag en zondag kan je er terecht vanaf 13u.

Meer info: www.frinketgeel.be