Geel

Installatie pompstation zorgt voor afgesloten kruispunt Groenhuis-Groenstraat

Op donderdag 21 april plaatst de aannemer van de wegenwerken in Groenhuis een pompstation ter hoogte van het kruispunt van Groenhuis met de Groenstraat in Geel.

Voor het plaatsen van het pompstation wordt een zware betonnen put in twee delen op de werf geleverd. Een zware telescoopkraan zal zich op het kruispunt van Groenhuis en Groenstraat opstellen om de put van het uitzonderlijk transport af te nemen en direct in de bouwput te plaatsen. Om het opstellen van de telescoopkraan en het plaatsen van de betonnen put mogelijk te maken, zal het kruispunt binnen de werkuren, tussen 6 en 18 uur, afgesloten worden.

Ter hoogte van het kruispunt is er geen doorgang voor autoverkeer, uitgezonderd voor plaatselijk verkeer in de Groenstraat tot aan de werf. Voor auto’s en fietsers zijn er omleidingen voorzien. Bewoners van de Groenstraat kunnen de telescoopkraan met de fiets passeren. Voetgangers hebben ook beperkte doorgang. Aangezien alle woningen van de Groenstraat toegankelijk blijven kan ook de afvalophaling van donderdag doorgaan.