Geel

Tent voor totaalspektakel Gheelamania verrijst op parking Stadhuis

Van 25 april ’s morgens tot 10 juni ’s avonds kun je niet parkeren op de parking voor het stadhuis. Op maandag 25 april verrijst op de parking een grote alu-tent van 55 op 40 meter waarin vanaf 20 mei de voorstellingen van het totaalspektakel Gheelamania plaatsvinden.

Tussen 25 april en 20 mei zal er rond en in de tent ook al heel wat bedrijvigheid zijn om alle decors, een grote zittribune van 1 000 personen en een heleboel licht- en geluidsmateriaal op te bouwen. Van zodra de opbouw afgerond is, kunnen de meer dan 400 acteurs en figuranten enkele dagen volop in de tent repeteren zodat ze tot in de puntjes voorbereid aan de première van Gheelamania op 20 mei kunnen starten. Wil jij dit spektakel bijwonen? Tickets zijn hier te koop.

De voorstellingen lopen over drie weekends. De laatste voorstelling van Gheelamania vindt plaats op zondag 5 juni. Vanaf 6 juni start de stad met de afbouw van alle materialen en de tent zodat de parking opnieuw beschikbaar is vanaf vrijdagavond 10 juni.

Het gedeelte van de wekelijkse zaterdagmarkt dat normaal gezien op de parking voor het stadhuis staat verhuist tijdelijk gedurende deze periode. Op de nabij gelegen parking van de Havermarkt kun je nog altijd parkeren. De hoofdingang van het stadhuis blijft ook altijd toegankelijk.