Geel

Third World viert 49ste verjaardag als band op Reggae Geel

Reggae Geel 2022 komt eraan! Noteer met stip alvast vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus in je agenda. Het wordt een speciale editie, want op zaterdag 6 augustus viert men de 60ste verjaardag van inspiratieland Jamaica. Dat wordt gevierd met de Grammy-winnaars van Morgan Heritage op de mainstage en brengen daarvoor Laza Morgan mee.

Ook de reggae-legendes van Third World doen graag mee met de feestelijkheden op de Main Stage. Zij hebben trouwens extra reden tot vieren. Op 6 augustus staan ze precies 49 jaar op de planken.

Verder op het hoofdpodium Luciano en Christopher Ellis. Beide artiesten worden bijgestaan door het Britse producers-duo Mafia & Fluxy. Lila Iké brengt een zwoele mix van roots reggae, soul en R&B, gebackt door the Indiggnation.

Dit jaar moeten de Bounce stevig vastgemaakt worden. Want “Energy God” Elephant Man komt het dak eraf blazen. En ook Code Red Sound en Dynamq zorgen voor de nodige sfeer op deze stage. De bounce doet waar het voor staat pure dancehall.

Wil je getuige zijn van een primeur? Dan moet je aan de 18 INCH zijn. Gabre Selassie neemt zijn Kingston Dub Club voor het eerst mee uit de heuvels van de Jamaicaanse hoofdstad. Niemand minder dan Horace Andy (o.a. bekend van Massive Attack) is ook te zien in de 18-inch.

Reggae Geel is twee dagen, 80 acts en 4 podia vol reggae genot. Maar het is nog niet gedaan. De festivalcamping gaat al op donderdag 4 augustus om 18u00 open. En de kampeerders gaan zich daar niet vervelen. Want diezelfde donderdagavond kan je in de One Love Tent aan de camping terecht voor de Free Pre-Party.