Mol

Veiling unieke stukken van Academie Beeldende kunsten Mol voor Oekraïne

De Academie voor Beeldende Kunsten in Mol organiseert een steunactie ten voordele van de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. Via een verkoop van originele kunstwerken gemaakt door onder meer leerlingen en leerkrachten, hopen zij een mooi bedrag bij elkaar te krijgen.

De minimumprijs per kunstwerk bedraagt tien euro, maar een hoger bedrag is uiteraard meer dan welkom. De werken zijn te bezichtigen van dinsdag 19 april tot en met donderdag 19 mei tijdens de tentoonstelling in de exporuimte van de academie, Markt 28. De opbrengst gaat integraal naar het Consortium 1212.

Hilda Valgaeren (N-VA), schepen voor onderwijs: ‘Zowel kinderen, jongeren als volwassenen lieten de afgelopen weken hun creativiteit de vrije loop.Het wordt dan ook een bijzondere tentoonstelling met diverse technieken uit het brede aanbod van ateliers. Tussen alle werken hangen er ook originele kunstwerken van leerkrachten, directie en secretariaatsmedewerkers. Elk kunstwerk is uniek.’

Alle kunstwerken worden anoniem gepresenteerd tijdens de tentoonstelling die loopt van dinsdag 19 april tot en met donderdag 19 mei. Pas nadien ontdek je op de achter- of onderkant wie de maker is van het aangekochte werk.

Elk werk krijgt slechts één koper. Wie tijdens de verkoopmomenten als eerste minstens tien euro geeft voor het door hem/haar uitgekozen werk, wordt eigenaar. De wekelijkse verkoopmomenten vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag telkens tussen 13.30 en 16.30 uur .

Na betaling (contant of via bancontact), ontvang je een betalingsbewijs en wordt het gekozen werk aan jou toegewezen. Ophaaldatum is zaterdag 21 mei om 10 uur in de exporuimte van de academie.

© Antwerps Persbureau