Geel

Werken Winkelom klaar tegen eind juni

De herstellingen aan het verzakt wegdek in Winkelom in Geel gaan waarschijnlijk nog tot eind juni duren. Volgens het Geelse stadsbestuur liepen de werkzaamheden in het begin vertraging op door sabotage en het grondwaterpeil dat langzamer zakte dan verwacht, konden de werken pas later starten dan gepland.

Momenteel lopen de werkzaamheden vlot, waardoor de huidige planning gevolgd kan worden. Alleen zijn de werken nu afhankelijk van het weer.

De verzakkingen deden zich in januari voor op het kruispunt van Winkelom met Seppendijk. Alles moest vervangen worden en de weg moest hersteld worden. De riolering is nu grotendeels klaar. Tegen het einde van de maand worden de tijdelijke pompen en buizen weggehaald.

Vanaf mei wordt de weg opnieuw aangelegd inclusief fundering, goten en boordstenen. Waarschijnlijk zijn de werken tegen 24 juni afgerond.