Geel

Drie leerlingen van deeltijds onderwijs betrapt met cannabis

Drie leerlingen hadden cannabis op zak en in één van de lockers werden joints gevonden. Dat zijn de resultaten bij twee verschillende controleacties in het Centrum Deeltijds Onderwijs Sint Jozef Geel.

In totaal werden 101 leerlingen uit alle klassen van het deeltijds onderwijs gecontroleerd. Hiervoor werden drughonden ingezet om de schooltassen en kledij van de leerlingen te controleren. Bij de actie op dinsdag 3 mei werd geen enkele leerling betrapt op drugsbezit. Bij de actie op donderdag 5 mei werd bij drie leerlingen een gebruikershoeveelheid cannabis gevonden. Er werd op beide dagen ook gecontroleerd in de lockers van de school. In één van de kastjes werden twee joints aangetroffen.

De secundaire scholen hebben – samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel – een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugcontroles in de scholen kunnen plaatsvinden. De acties van deze week zijn gekaderd in het sensibiliserend plan en vloeien niet voort uit concrete problemen.

De controles verliepen zeer vlot en namen telkens twee lesuren in beslag. De lokale politie zette 14 medewerkers in en kreeg bijstand van 2 agenten met drughond van de Federale Politie.