Geel

Gelenaar krijgt werkstraf voor drugsverkoop

Een man van 56 uit Geel kreeg een werkstraf van 100 uren voor de teelt en de verkoop van cannabis en het bezit van een verboden wapen. Ook kreeg hij een boete van 8000 euro, waarvan hij effectief 2000 van moet betalen. De man stond samen met zijn zoon van 22 terecht voor de handel in drugs.

Op 23 september 2019 voerde de politie een huiszoeking uit bij de vijftiger in Geel. In een berging vonden de speurders twee kweektenten voor cannabis, gedroogde cannabis en materialen voor de teelt van cannabis. In het huis lagen ook nog hoeveelheden speed, cannabis, geld, een precisieweegschaal en een geladen verboden wapen met bijhorende munitie.

De zoon verklaarde dat hij het vertikte om te gaan werken en cannabis verkocht om eten en huur te betalen. De jongeman was ook in het bezit van een luchtdrukpistool, pepperspray en een wapenstok. De zoon verklaarde daarover dat hij wou voorbereid zijn omdat er een drugsoorlog aankwam. De rechter verplicht de zoon om via een DOK-traject zijn drugsprobleem aan te pakken.