Geel

Gelenaar riskeert effectieve celstraf voor langdurig partnergeweld

Een man van 57 uit Geel riskeert een effectieve gevangenisstraf van 4 jaar voor langdurig partnergeweld. Het slachtoffer eist een morele schadevergoeding van 4.000 euro. Volgens de openbare aanklager escaleerde de situatie eind vorig jaar zodanig dat de vrouw vreesde voor haar leven.

Volgens het parket greep de man het slachtoffer toen bij de keel en voerde wurgbewegingen uit. Dergelijke feiten speelde zich ook al af in de zomer van vorig jaar.

Ook zou de beschuldigde zijn vrouw eind vorig jaar verkracht hebben onder bedreiging van een mes. De man beweerde dat ze een mondelinge overeenkomst hadden om nog tot nieuwjaar seks te hebben. In de periode tussen 2008 en 2010 was de man ook al agressief tegen zijn toenmalige partners.

De openbare aanklager spreekt van een patroon van grensoverschrijdend en normvervagend gedrag. De verdediging van de man beweerde dat niet alle schuld in zijn schoenen geschoven kon worden.

De vijftiger beweerde ook dat hij de vrouw niet had bedreigd met een mes. Het mes viel uit zijn broek toen hij ging zitten. De rechtbank velt een vonnis op 25 mei.