Geel

Gelenaar riskeert effectieve gevangenisstraf voor mishandeling vriendin

Een man uit Geel riskeert een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden. Hij mishandelde zijn ex-vriendin en de vrouw verklaarde ook dat ze door hem verkracht werd. De jonge vrouw, een studente in Geel, had van 2018 tot 2020 een relatie met de beklaagde. De man beweert dat hij nooit gewelddadig is geweest.

Twee jaar geleden legde ze klacht tegen hem neer. Volgens de procureur biechtte de vrouw het geweld op aan haar studietrajectbegeleider. Volgens haar verklaring was de man al sinds het begin van hun relatie extreem jaloers. Ze moest meteen bij hem intrekken en mocht niet meer afspreken met vrienden en familie. Ze werd verkracht en opgesloten in de badkamer en de buren hoorden meermaals gekrijs. De advocaat van het slachtoffer zei dat de beklaagde zijn hand brak, nadat hij zo hard met zijn vuist op haar hoofd sloeg. De man zelf ontkende van in het begin de klachten. Zijn gebroken hand, was naar eigen zeggen een arbeidsongeval. Hij kon wel geen bewijzen van zijn werkgever tonen en de man is al langer bij de politie gekend voor intrafamiliaal geweld.

Volgens de verdediging van de man zijn er geen getuigen en de studietrajectbegeleider zag nooit sporen van geweld. De beklaagde bleef er zelf bij dat hij niet met een agressieprobleem kampte. Vonnis volgt op 1 juni.