Geel

Loop voor onderzoek naar ruggenmergletsels met ‘Wings for Life World Run’

Op zondag 8 mei start over gans de wereld gelijktijdig het loopevenement Wings for Life World Run. Alle startgelden worden integraal geschonken voor het onderzoek naar ruggenmergletsels zoals dwarslaesie of verlamming. Vier studenten van Sportmanagement Thomas More Turnhout staan in voor de organisatie.

Deelnemers zijn welkom vanaf 12u00 aan de Campus Thomas More aan de Kleinhoefstraat 4 in Geel. Het startschot weerklinkt om 13u00.

Parcours van de Wings for Live World Run Geel

Wereldwijd starten de deelnemers gelijktijdig aan de Wings for Live World Run. Opvallend is dat aan deze loop geen eindmeet is. De deelnemers lopen en wandelen tegen een zogenaamde catcher car. 30 minuten na het startschot begint deze te rijden en zet gelijk een achtervolging in en haalt de deelnemers 1 voor 1 in. Zo kan het zijn dat iemand na 5 km wordt ingehaald, terwijl een ander het 50 km lang volhoudt.

Er zijn geen voorwaarden om mee te doen aan het evenement. Iedereen is welkom zowel hardlopers, joggers en mensen in een rolstoel. Klik hier om je in te schrijven.