Geel

MPI Oosterlo zet deze week iedereen op de campus aan het bewegen

Sport- en beweegweek Netbal

Met het project ‘Sport uit uw kot’ organiseert de dienst vrije tijd van MPI Oosterlo een sport- en beweegweek. Niet alleen voor de bewoners en medewerkers van MPI Oosterlo, maar ook voor de leerlingen en medewerkers van de scholen op hun centrale campus.

Hiermee willen ze niet enkel meer mensen aan het sporten krijgen, maar wordt het ook een groot verbindingsmoment waarop iedereen elkaar op een sportieve wijze beter leert kennen. Er is voor ieder wat wils: snoezelwandeling, rolstoeldansen, boerengolf, tennisinitiatie, 80’s aerobics, wandel- en fietstochten en veel veel meer.

‘We zijn ontzettend blij dat we via het Nike Community Impact Fund, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, financiële steun kregen voor het organiseren van spel, sport en lichaamsbeweging ter bevordering van een actieve en inclusieve gemeenschap. Het is fantastisch hoe ook zij sport en spel toegankelijker willen maken, zeker voor kwetsbare groepen. En dat al onze medewerkers, zowel vanuit zorgondersteuning als logistieke en administratieve ondersteuning, onze bewoners en de leerlingen van de school kunnen aanmoedigen om hun volledig potentieel te bereiken door middel van sport en spel maakt het helemaal compleet.’ licht Hilde Claes, algemeen directeur MPI Oosterlo, toe.

Dat de knaldrang na een lange coronaperiode groot is, blijkt duidelijk uit de cijfers. Ze kregen maar liefst 1069 inschrijvingen voor de diverse sport- en spelactiviteiten, en dat zonder de buikschuifwedstrijd van woensdag. Een drukke maar sportieve week dus op de campus van MPI Oosterlo.