Geel

Na 2 jaar uitstel gaat Sint Dimpna Ommegang weer uit

Op zondag 15 mei gaat de Sint Dimpna Ommegang weer uit. De ommegang vertrekt om 14u30 en komt op de Markt aan rond 16u30. Langs het parcours van 3 km kun je vrij plaatsnemen.

De Sint-Dimpna Ommegang staat dit jaar in het teken van vernieuwing. De traditionele processie wordt aangevuld met splinternieuwe praalwagens die de legende van de Heilige Dimpna uitbeelden met behulp van moderne technieken. Regisseurs Ief Dams en Gorik Goris hopen met hun moderne interpretatie de link tussen traditie en vooruitgang te overbruggen en alle generaties aan te spreken.

1.500 vrijwilligers uit alle hoeken van Geel én de wereld, engageren zich om deze traditie in ere te houden. En aanvullend op de Ommegang kun je zondag ook genieten van een heus middeleeuws feest op de Markt vanaf 13u00.

Kom je met de fiets? In het centrum kun je gebruikmaken van de vaste fietsenstallingen.

Kom je met de auto? Specifiek voor de Ommegang zijn er extra parkings beschikbaar. Hier vind je meer informatie.