Geel

Politie oefent in Winkelomheide

Alle wijk- en interventieteams van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout houden vanaf dinsdag 17 mei tactische oefeningen aan en in de oude kleuterschool in het Geelse deeldorp Winkelomheide. Er gaan politievoertuigen staan en je kan geroep en schoten horen. Je moet niet ongerust worden, want dat hoort allemaal bij de oefening. De trainingen worden met borden kenbaar gemaakt.

De agenten trainen op een situatie waarbij één of meerdere daders op een bepaalde locatie de aanwezige personen aanvalt en zoveel mogelijk slachtoffers wil maken. De dader verschuilt zich niet en neemt geen gijzelaars. Deze tactische training leert agenten om zelf te reageren op gewelddadige incidenten, aangezien er geen tijd te verliezen valt om te wachten op de speciale eenheden. De politie simuleert een situatie waarbij zij één of meerdere daders zo snel mogelijk moet stoppen en overmeesteren.