Geel

Staande ovatie voor première van Gheelamania

De première van de vierde editie van Gheelamania kon op het einde rekenen op een staande ovatie van het publiek. Enkele honderden acteurs en dansers brachten een imposante voorstelling van de legende van Dimpna in combinatie met een hedendaags verhaal.

De toeschouwers zagen dat het goed was. Met momenten heel ontroerend en andere momenten heel grappig. De sfeer onder het publiek maar ook de mensen die meewerkten aan het totaalspektakel was enorm goed.

© Hans Claesen

De voorstellingen van Gheelamania, die telkens zo’n 2 uur duren, maken duidelijk wat de Geelse barmhartigheid inhoudt, dat vindt ook regisseur Luc Stevens: “De weg er naartoe, met de honderden vrijwilligers, is minstens zo indrukwekkend als de voorstellingen zelf”, meent hij. “De mensen in het publiek gaan die warmte zeker voelen!”

Dagelijks zijn er zo’n 400 vrijwilligers aan de slag om alles in goede banen te leiden. Acteurs en figuranten, dansers, decorbouwers, regie, muzikanten, kleermakers en zelfs een kookploeg. Het is één groot inclusieverhaal, zowel voor als achter de schermen. Er spelen ook zo’n 35 psychiatrische patienten en mensen met een beperking mee.

Je kan Gheelamania nog tot en met 5 juni bekijken. Niet alles is uitverkocht, maar snel bij zijn is toch wel de boodschap. Tickets kan je hier bestellen.