GeelLaakdalMeerhout

Test met striping maakt politievoertuigen zichtbaarder

Drie voertuigen van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout rijden voor een jaar met een nieuwe striping of bestickering. Het is een test, aldus korpschef Dirk Van Aerschot. De voertuigen rijden voortaan rond in een zogenaamd Battenburgpatroon.

De kleuren zijn geel en blauw i.p.v. geel en groen. De meeste mensen kennen het nieuwe patroon al van de mug-voertuigen of uit Britse series en films. De kleuren verhogen de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de politiewagens en dat leidt tot meer veiligheid voor de agenten en andere bestuurders in het verkeer.

© PZGLM

Een Volvo V60, Volkswagen Tiguan en BMW-moto zijn intussen uitgerust met deze opvallende striping en dat maakt dat de voertuigen zelfs vanop 500 meter afstand zichtbaar zijn.