Olen

Tractorsluis Veldstraat Olen verdwijnt

De tractorsluis in de Olense Veldstraat verdwijnt op 1 juni. Deze tijdelijke verkeersopstelling kwam er na een participatietraject met de buurt en moest onder andere het sluipverkeer tijdens de werken aan het nabijgelegen Neerbuul vermijden.

Nu de werken afgelopen zijn, gebeurde er een nieuwe bevraging bij de buurtbewoners. Het merendeel gaf aan dat ze de tractorsluis liever zien verdwijnen. Ook voor de voorgaande wegversmalling zijn de buurtbewoners niet te vinden. Daarom besliste het schepencollege om deze tijdelijke proefopstelling op 1 juni te verwijderen.

Het vele doorgaand verkeer in Meren en Veldstraat zorgt al jarenlang voor onnodige drukte en onveilige situaties door de hoge snelheden. Als antwoord hierop plaatste het lokaal bestuur na een buurtbevraging in de zomer van 2020 een proefopstelling met tijdelijke wegversmallingen. Nadien werden die vervangen door de tijdelijke tractorsluis naar aanleiding van wegenwerken in de buurt.

Ook nu blijft het bestuur bezorgd over de verkeersveiligheid in deze woonomgeving. De politie krijgt de opdracht om regelmatig te controleren op overdreven snelheid.