GeelWesterlo

Vrachtwagen met steenslag kantelt aan oprit Geel-West

Een vrachtwagen met zo’n 26 ton steenslag kantelde maandag vlak voor dat ie de oprit Geel-West in de richting Antwerpen wou nemen. Dat meldde het Vlaams verkeerscentrum. De bestuurder raakte lichtgewond.

De lading ligt gedeeltelijk op de rijbaan, die dan ook even volledig zal moeten worden afgesloten om alles te kunnen opruimen. De vrachtwagen zelf zal ook moeten worden getakeld.

Het verkeer wordt dan over de parallelweg tussen de op- en afrit Geel-West gestuurd. In normale tijden is deze weg een dienstweg.

Het ongeval zorgde voor een stevige file en het Verkeerscentrum waarschuwt ervoor dat dat allicht nog een hele tijd zal duren. Over langere afstand vanuit Hasselt richting Antwerp of Gent is omrijden via Brussel een alternatief.