GeelOlen

Zelfgemaakt filmpje van inbraak deed de das om bij beschuldigde

Een straf van 15 maanden cel, waarvan 7 maanden met uitstel en een boete van 320 euro. Dat is het verdict na een woninginbraak in maar van dit jaar in Geel voor een Algerijnse man. Hij beweerde dat ie minderjarig was, maar een botscan toonde aan dat hij minstens 18 jaar is.

Bij een inbraak in Olen werd de man, na een vluchtpoging, in de buurt opgepakt door de politie. Allerlei voorwerpen zaten in zijn rugzak, die duidelijk aantoonde dat hij op rooftocht was. Ook zat er een SIS-kaart van een vrouw van 95 uit Geel in de rugzak. De politie stelde vast dat er daadwerkelijk was ingebroken in de woning van de bejaarde vrouw.

Maar het duidelijkste bewijs werd geleverd door de filmpjes op zijn smartphone. Hij had zich gefilmd tijdens de bewuste inbraak.