GeelKasterleeLaakdal

Eerste Bike2School succesvol

De eerste editie van Bike2school was een succes. 60% van de leerlingen van de 86 deelnemende scholen registreerde zich. Daarmee engageerde ze zich om zoveel mogelijk te voet, step of met de fiets naar school te verplaatsen. Als ze de school binnengingen verdienden de leerlingen virtuele munten, waarmee ze bij de deelnemende partners iets konden kopen.

Voor iedere leerling werd de afstand tussen thuis en school bepaald. Tijdens dit schooljaar fietsten, stapten of stepten de leerlingen 1.514.093 kilometer bij elkaar, 38 keer de wereld rond. Het project Bike2school loopt nog minstens tot het schooljaar 2024-2025.

Bike2school is een project van veertien Kempense gemeenten, waaronder Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout en Westerlo, en de intercommunale IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen.