Geel

Gelenaar Emiel Wouters benoemd tot lid van de Europese Academie voor Wetenschappen

De Academia Europaea of de Europese Academie voor Wetenschappen heeft prof. Emiel Wouters uit Geel benoemd tot lid. Emiel Wouters was tot 2019 hoogleraar longziekten aan de Universiteit Maastricht en wordt voorgedragen omwille van zijn uitzonderlijke wetenschappelijke verdiensten m.b.t. de longziekten. Hij is ondermeer auteur van meer dan 850 wetenschappelijke publicaties in zijn vakgebied.

De Academia Europaea werd in 1988 opgericht en verenigt vooraanstaande wetenschappers op het gebied van fysica en technologie, biologie en geneeskunde, wiskunde, letteren en menswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en recht.

Prof. Wouters is naast zijn wetenschappelijke activiteiten nauw betrokken bij de gezondheidszorg in de Kempen als voorzitter van de Raad van Bestuur Ziekenhuis Geel en voorzitter van de Raad van Bestuur Zorgnetwerk Kempen.