Kasterlee

Kasterlee gaat met nieuwe huisstijl een veelbelovende toekomst tegemoet

De gemeente Kasterlee stelde haar nieuw logo met bijhorende communicatiehuisstijl en slagzin voor. Het gemeentebestuur wenste een nieuw, eigentijds en verbindend symbool te creëren naar zowel inwoners als bezoekers van de gemeente toe. Dit om een nog sterkere dynamiek te brengen in de grote diversiteit aan troeven die Kasterlee te bieden heeft voor iedereen die er woont, werkt, onderneemt of op bezoek komt.

“Ons nieuwe logo is geïnspireerd op de letter ‘K’ van Kasterlee”, licht algemeen directeur Tom De Munter toe. “Maar omdat de vele en diverse troeven van onze gemeente niet in één letter te vatten zijn, vormt het in de eerste plaats een verbindend symbool, dat verschillende kleuren en verschijningsvormen kan aannemen. Zo wordt het een symbool voor héél Kasterlee, en niet alleen voor Kasterlee-dorp.”

Samen met de nieuwe visuele identiteit wordt ook een nieuwe slagzin voor Kasterlee gelanceerd, die de basis vormt van een breed gedragen communicatieverhaal. De lijn ‘Kasterlee, goed voor elkaar’ weerspiegelt de visie en waarden van de gemeente. Ze vat samen waar de gemeente nu en en in de toekomst voor wil staan.

Burgemeester Ward Kennes licht toe: “Onze nieuwe communicatielijn brengt balans tussen de rationele en emotionele aspecten van wat we als gemeente willen uitstralen. Als welvarende gemeente met een standvastig en modern bestuur, zetten we voortdurend stappen om een plek te blijven waar het aangenaam vertoeven is. Kortom: we hebben het goed voor elkaar. Vanuit een meer gevoelsmatig perspectief bouwen we een verhaal dat onze drie dorpskernen – Kasterlee, Lichtaart en Tielen – overstijgt. We smeden ze samen tot één hechte gemeenschap waarin samenzijn, genieten en actief beleven een wezenlijk deel van ons collectief DNA worden. Kortom: we zijn en zorgen goed voor elkaar.”

Aan de creatie van de nieuwe huisstijl ging een strategisch begeleidingstraject vooraf, waarin een werkgroep van interne en externe stakeholders de gewenste identiteit en uitstraling van de gemeente bepaalde. De nieuwe huisstijl van Kasterlee wordt binnenkort geïmplementeerd en zal stapsgewijs zichtbaar worden in het straatbeeld en in de gemeentelijke communicatie.