Geel

Kinderen blazen liever bellen dan rook

Met de actie ‘Ik blaas liever bellen dan rook!’ verzamelden kinderen van de Vrije basisschool De Toverboom in Bel op de speelweide nabij de school, een nieuwe rookvrije terrein. Dit gebeurde naar aanleiding van de Werelddag zonder Tabak op dinsdag 31 mei. Volgens de Geelse schepen van welzijn Griet Smaers vindt men ook in Geel het belangrijk dat de kinderen gezond en in een kansrijke omgeving kunnen opgroeien, zonder geconfronteerd worden met rook. Daarom vindt het Geelse stadsbestuur het belangrijk om dit initiatief te ondersteunen.

© Logo Kempen vzw

Ook de Kempense gemeenten begrepen deze boodschap en zetten dit jaar verder in op het rookvrij maken van schoolomgevingen en speel- en sportterreinen. Dankzij de samenwerking tussen deze 19 gemeenten zullen kinderen in de hele regio op al deze plaatsen waar zij leren, spelen en sporten geen mensen meer zien roken. Hierdoor zullen zij minder geneigd zijn om later zelf te gaan roken. Want zien roken, doet roken. De gemeenten steken ook de hand uit naar de rokers door rookstopcursussen te organiseren.