Geel

LOI nieuwbouw biedt plaats aan 14 niet begeleide buitenlandse minderjarigen

Aan Kwakkelberg in Geel is gestart met de bouw het lokaal opvanginitiatief (LOI) voor niet begeleide buitenlandse minderjarigen. Dankzij de snelle montagetechniek zal het gebouw over twee weken al rechtstaan. Het wordt opgetrokken uit kruislaagshout (beter bekend als CLT, Cross Laminated Timber), afgewerkt met essenhout en voorzien van drie warmtepompen.

Het nieuwe duurzame gebouw biedt plaats aan veertien minderjarige vluchtelingen, die er minstens zes maanden en gemiddeld een jaar verblijven. Ze worden er voorbereid op zelfstandig wonen. De studio’s bevatten een kitchenette, sanitair en kleine leefruimte.

Daarnaast zijn er iets grotere doorgangs-/noodwoningen voor acute huisvestigingsproblemen, een polyvalente zaal en een kantoor voor de medewerkers van het LOI. Als de werken verder vlot verlopen, kan het gebouw in de zomer van volgend jaar opgeleverd worden.