Geel

Malosewaver krijgt aangepaste straatverlichting tegen het nieuwe schooljaar

Tegen het nieuwe schooljaar krijgt Malosewaver openbare verlichting op het wegdeel tussen Meerhoutseweg en Bel. Zo kunnen fietsers en wandelaars zich veiliger door de straat verplaatsen en zijn ze beter zichtbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Van 20 tot 29 juni treft Fluvius alvast de nodige voorbereidingen om in augustus de palen en armaturen te installeren. De lichtarmaturen zijn aangepast aan de bosrijke omgeving.

Gans deze week is er geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer in de Malosewaver in Geel. Enkel plaatselijk verkeer is toegelaten. Er is een omleiding voorzien langs Meerhoutseweg, Molseweg en Bel. Voetgangers en fietsers hebben een beperkte doorgang. Ook wordt er een waterleiding aangelegd.

Het deel van Malosewaver tussen Meerhoutseweg en Bel loopt door natuurgebied. Daarom werden de nodige adviezen ingewonnen bij onder andere het Agentschap Natuur & Bos. Zo moeten de armaturen voldoende laag zijn, neerwaarts gericht en aangepaste kleuren hebben voor de aanwezige dieren.