Geel

Meer biodiversiteit door heideherstel in speelbos Engels Kamp

Om twee bestaande heidestroken met elkaar te verbinden verwijdert men enkele jonge boompjes en struiken in de tussenstrook in het Speelbos van het Engels Kamp in Kievermont. De oude kiemen van de heideplantjes in de bodem krijgen zo weer de kans om te ontkiemen.

Deze maand en in september zet de stad ook enkele dagen de schapen van Kemp vzw in om het gebied te begrazen. Bij de werkzaamheden houdt men bewust rekening met broedende vogels in het gebied, zodat zij niet verstoord worden.

Heide is een erg kwetsbaar natuurtype, dat veelal verloren is gegaan in het overgrote deel van Vlaanderen. Terwijl er ondermeer een heleboel insecten, vogels en amfibieën ervan profiteren. Ook het bos rondom deze open stukken profiteert ervan.