Geel

Optiek Leen doet oogjes glinsteren met unieke etalagestukken van Geelse keramiste

Bij Optiek Leen aan de Diestseweg , vlakbij de Markt, in Geel staren passanten dezer dagen opvallend langer naar de etalage. Zaakvoerder Leen Van Gorp ging een samenwerking aan met Astrid De Deyne, grafisch designer en sinds enkele jaren keramiste. De brilmonturen in de vitrine rusten sinds enkele dagen op unieke vaasjes, flesjes en andere kunstig gedraaide voorwerpen. De combinatie is een streling voor het oog.

© Maison Content

“Ik hoor regelmatig ‘oh’s’ en ‘ah’s van mensen die langslopen. Zeker nu de deur openstaat met de zomerse temperaturen”, zegt Leen Van Gorp van Optiek Leen in Geel. “De unieke, handgemaakte stukken van Astrid De Deyne maken van onze etalage een echte blikvanger.”

De brillencollectie bij Optiek Leen is – net als het werk van Astrid – stijlvol, subtiel en met zorg uitgezocht. “Ook de manier waarop ze met haar zaak omgaat, en met klanten, daar herken ik mezelf heel erg in. De klant komt op de eerste plaats, niets is te veel. Alles wat ze doet, doet ze met zorg”, zegt Astrid lovend over Leen. Net als elke bril in de zaak is ook elk vaasje van Astrid uniek. De subtiele rondingen van de vaasjes worden gebruikt om de brillen op te presenteren, en de combinatie werkt wonderwel goed.

© Maison Content

Passanten kunnen nog tot en met juli genieten van de porseleinen voorwerpen van de hand van Astrid De Deyne in de vitrine bij Optiek Leen. Naast het werk in de etalage kan je in exporuimte De Halle in Geel creatief werk van Astrid zien, op de tentoonstelling van de afstudeerprojecten van de Geelse Kunstacademie, van 17 tot en met 20 juni 2022.