Geel

Provincie investeert 2,5 miljoen euro in jarige Hooibeekhoeve

De Hooibeekhoeve in Geel viert dit jaar haar 50ste verjaardag en viert dat met een investering van maar liefst 2,5 miljoen euro. In de Hooibeekhoeve wordt onderzoek gedaan naar de melkveehouderij. De site wordt nog eens uitgebreid.

Achter het gebouw komt een nieuwe modernere loods voor de stalling van de landbouwmachines en materialen. Daar horen ook een droogruimte, werklokalen en ruimte voor verder onderzoek bij.

Het hele jaar door wordt de 50ste verjaardag gevierd met ondermeer een leerrijke wandeling van 5 km over het hele domein. Onderweg vind je 10 informatieve borden met een QR-code, waarmee je filmpjes kan bekijken. Daarin leer je o.a. waarom melkkoeien elk jaar een kalfje krijgen, wat die koeien zoal eten en drinken, hoeveel melk ze elke dag geven, enzovoort.

Ook het landbouwcentrum voor voedergewassen vond er zijn onderdak. Zij vieren ook feest, want het centrum bestaat 25 jaar.